Onafhankelijk tijdschrift voor en door studenten Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent

Ceci est une fiction: Howard Schultz

0

“Weet je wat het grote probleem is? Zal ik je dat eens vertellen, balorige bloedzuiger? Mensen hebben *********** overal een $$$$$$$ mening over die ze dan als ordinaire ^^^^^^^^^^^^^^^ te pas en te onpas gaan uitschreeuwen en de volgende dag ook nog eens in de krant kunnen lezen omdat die @@@@@@@ persmuskieten zo vatbaar zijn voor praatjes en achterklap als Hollandse ###### voor een dikke §§§§§!!” Maakt u kennis met de bevallige Howard Schultz, belangrijkste pief van het al even bevallige Starbucks, maar verder ook liefhebbende echtgenoot en toegewijde vader van twee gezonde kinderen. Dat hij een trotse Amerikaan is, was u dan wellicht al duidelijk. Maar waarom hij zo van leer trekt dat zijn tikker spontaan de Star-Spangled Banner gaat slaan, vraagt misschien om wat toelichting.

We treffen de heer Schultz immers op de trappen van het Europese Hof van Justitie in Brussel, alwaar hij zich zonet met hand, tand en ongetwijfeld nog enkele lichaamsdelen heeft verzet tegen de aantijgingen aan zijn adres. Of eerder aan dat van heel wat Europese Starbucksfilialen die ervan beticht worden hun koffie te maken met slootwater uit de spoelbakken van de heren-wc’s. Larie, kletskoek en ongetwijfeld nog enkele van die zoetsappige woorden volgens Schultz, die enkel de rechter van zijn gelijk had te overtuigen.

“En wat een geluk dat ik hem kon overtuigen! Toch nog iemand die oog, oor en de hele santenkraam heeft voor redelijke argumenten”, klinkt het enkele uren na zijn ietwat minder Blijde Intrede. “Toch nog iemand die zich (daar gaan we weer) *********** niet laat meeslepen door misselijkmakend gejank van emotionele geiten. Ik wil nogmaals, en ik ga nu echt van de gelegenheid gebruik maken, benadrukken… Ik herhaal: benadrukken …” Schultz heeft intussen de benen, armen en allicht ook … (nee, hier stopt het!) wijd gespreid en kijkt de perskudde nu doordringend aan. Eén enkele zweetdruppel baant zich een weg naar zijn stropdas.

“… Dat zoiets zeker niet op wekelijkse basis gebeurt en dat onze gediplomeerde toiletbediendes met uiterste zorg toezien op de hygiëne van eender welke sanitaire voorziening. Dan hoop ik nu uit de grond van mijn hart dat die roddels eindelijk ophouden. Ik dank u.”

Reacties

Share.

About Author

Leave A Reply