Onafhankelijk tijdschrift voor en door studenten Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent

Ceci est une fiction – Koken met Hitler

0

Ceci est une fiction

Koken met Hitler

Enige tijd geleden stond televisiekijkend Vlaanderen op haar achterpoten toen de Brad Pitt van de keuken, Jeroen Meus, het lievelingsgerecht van de Führer himself wilde klaarmaken. De verontwaardiging was groot, de nieuwsgierigheid echter groter, want tot op de dag van vandaag weten we nog steeds niet wat ’s werelds bekendste snorrendrager graag naar binnen speelde. Dat hij bij voorkeur op een gasvuur kookte staat buiten kijf.

Maar genoeg goedkope grapjes, tijd voor de feiten: Adolf Hitler was een vegetariër! Een vegetariër hoor ik u mompelen? Jawel! Hitler hield van tomaten, beminde worteltjes en aanbad spinazie. Insiders beweren zelfs dat de man volledig opgewonden raakte van de geur van groentesoep. In een onbekend maar uiterst controversieel interview dat op een enkele videocassette bewaard is gebleven, en dat wij voor de gelegenheid uitzonderlijk mochten bekijken, geeft Eva Brauw met schaamrood op de wangen toe dat er steevast een komkommer te vinden was in het nachtkastje van haar minnaar. Niet bepaald koosjer.

si0reRLSommigen schrijven wel eens dat Hitler helemaal geen vegetariër was, en dat zijn lievelingsgerecht iets met varkensvlees en aardappelen was, maar wij weten wel beter! Jeroen Meus mag dan wel al eens een zielige poging ondernomen hebben, maar wees nu eerlijk, wie anders dan mezelf – reeds dertien jaar herbivoor – zou in staat zijn om de gastronomische voorkeuren van de man te kunnen beschrijven? Wat zonder twijfel vaststaat, is dat Hitler het liefste kookte met producten die ten noorden van de Donau te vinden waren. In een speciale uitgave van Mein Kampf staat bijvoorbeeld te lezen hoe men het best bloemkolen kweekt, namelijk op een kleine oppervlakte en dicht bij elkaar.

Het zou echter onmogelijk zijn om de vele recepten die de eerder vernoemde Eva in haar dagboeken naliet, op te sommen maar op de koken-met-Hitler workshop, waarvoor we helaas nog geen gepaste datum gevonden hebben, zullen kopieën uitgedeeld worden. Guten appetit!

Reacties

Share.

About Author

Leave A Reply