Dronken bowlen of de vooruitgang van de mensheid

0

Kijk om je heen. Kijk om je heen en denk aan hoe het was, honderd jaar geleden. Alles wat je ziet, gebruikt, hoort, niets was hetzelfde in 1915. Een eeuw aan uitvindingen en innovaties die het leven zoveel gemakkelijker maken, zonder dat we er ons zelfs bewust van zijn. Nu is het tijd om de toekomst te beleven. We staan met Filologica on the verge van een nieuw tijdperk, waar leven gemakkelijk wordt, vanzelfsprekend, heerlijk. We stellen je voor: bowlen terwijl je dronken bent <uitzinnig applaus>.

Binnen een jaar of vijftig staat het in de nieuwe Kroniek van de Mensheid: voor het eerst in de geschiedenis durfden mensen het aan om een bal richting tien kegels te mikken op een glibberige vloer terwijl ze dronken waren. Beneveld. Poepeloerezat. Met een paar modieuze schoenen aan en wat biervlekjes op hun witte T-shirt. Het markeert het begin van de laat-laat-moderniteit. Het werkt zo: je betaalt 15 euro in de Kelder van de Blandijn en je komt op dinsdag 10 november om 20 uur naar de Trabla. Van daaruit trekt de colonne wereldvernieuwers richting Overpoort Bowl en begint het spektakel. Ach, bowlen terwijl je in de wind bent. Zong Bob Dylan het ook niet (“The answer, my friends, is bowling in the wind / The answers is bowling in the wind”)?

De regels zijn eenvoudig: hoe slechter je bowlt, hoe meer je moet drinken. Vaak leidt dat tot nog slechter bowlen, wat ervoor zorgt dat je opnieuw moet drinken. Aangenamer worden die vicieuze cirkels niet. Wie het trouwens niet zo op bier heeft, mag natuurlijk ook waterbowlen. Nog zo’n uitvinding van Filologica. Zeg dan nog eens dat wij economisch onbruikbare studenten zijn. Waar is die wetenschapsbeurs hier ergens?

Dinsdag 10 november, Trabla, 15 euro. Embrace the future. Embrace bowling met pintjes.

Reacties

Share.

About Author

Sam Ooghe

Scriptor 2015-2016. Over het algemeen ben ik een eikel, maar ik kom er altijd wel mee weg. Ik draag mijn pet achterover. Kan wel niet skaten.

Leave A Reply