Archief

Het grote Dilemma-archief

Dertien jaar geleden werden de studierichtingen Germaanse, Romaanse en Klassieke Talen samengevoegd tot één richting Taal- en Letterkunde: twee talen. Door deze hervormingen besloten de studentenverenigingen Germania en Romania te fuseren tot Filologica, de studentenvereniging der Gentste Studenten Twee Talen. In dat eerste levensjaar werd ook beslist om de traditie van een uitgebreid literair en taalkundig studentenblad verder te zetten. Voor de fusie hadden beide kringen elk hun studentenboekje, respectievelijk genaamd Germaniak en Romaniak. Later groeide uit beide boekjes Literatuurlijk. Volgens getuigen was het een goede zaak dat Literatuurlijk een transformatie onderging omdat het naar verluidt zodanig literair was dat het nog amper leesbaar was. De hervorming tot Dilemma was dus een goede zaak.

De pdf’s van de eerste vier jaargangen zijn in de tijd verloren gegaan, wellicht omdat er nooit van gemaakt zijn. Het gerucht doet de ronde dat het gewoon opgehemelde word-documenten waren, de amateurs. De vijfde jaargang was de eerste echte renaissance van Dilemma. Met een externe lay-outer en een doordachte visie leverden scriptoren Steven Delarue en Lore Aertsen edities af die Gents, studentikoos en Blandijns waren. Deze visie leeft nog steeds, en heeft ervoor gezorgd dat Dilemma een constante en consistente leesbelevenis is geweest in de Blandijn.

Negen jaargangen Dilemma is wat we u kunnen aanbieden. Hieronder vindt u de laatste editie en daaronder kan u per jaar kiezen welke jaargang u wil doorbladeren. Het volledige archief vindt u op de website van Filologica.

Nieuwste Dilemma:

Jaargang 13 – 2016-17
Serafina Van Geertruyen en Arne Wittevrongel 

 

Jaargang 12 – 2015-16
Sam Ooghe en Laurien Vereecken

 

Jaargang 11 – 2014-15
Jan Bogaert en Michiel Verplancke

 

Jaargang 10 – 2013-14
Jan Bogaert en Marcel Fransaert

 

Jaargang 9 – 2012-13
Elke Janssens – Sarah Vandoorne

 

Jaargang 8 – 2011-12
Maxim Mommerency – Arno Van Vlierberghe

 

Jaargang 7 – 2010-11
Arno Dewispelaere – Arno Van Vlierberghe

 

Jaargang 6 – 2009-10
Lore Aertsen – Martijn Dentant

 

Jaargang 5 – 2008-09
Lore Aertsen – Steven Delarue

 

http://issuu.com/dilemma/stacks/e8c8cbeee6c94571ae3216b5682320ad