Onafhankelijk tijdschrift voor en door studenten Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent
Onafhankelijk tijdschrift voor en door studenten Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent

Scriptor on Ice: Recensie Wintershow "Happily Ever After"

Scriptor on Ice: Recensie Wintershow "Happily Ever After"
Door Julie Vlaminck op 4 januari 2018
Omringd door kerstbomen, -versiering en -verlichting, openden Olympisch kunstschaatser Kevin Van Der Perren en zijn Ice Fantillusion-showteam op zaterdag 9 december de kerstmarkt in Antwerpen. Met hun wintershow met hun wintershow "Happily Ever After" betoverden ze het publiek.
Het begon onmiddellijk goed: onder de befaamde woorden 'Voulez-vous coucher avec moi' zette een tiental kunstschaatssters in rode korsetten en zwarte rokjes de avond in. Onder hen ook Amber De Maesschalk, die de rol van Satine op zich nam en nog maar het weekend ervoor goud behaalde op het Belgisch kampioenschap in de juniorencategorie. Dat laatste kan ook gezegd worden van medehoofdrolspeler Bob Rasschaert, die, naar intussen jaarlijkse gewoonte, het publiek entertainde met indrukwekkende solo's.
Indrukwekkend was natuurlijk ook publiekslieveling Kevin Van Der Perren. Na inmiddels vijf jaar gestaakt te zij met competitief schaatsen, heeft hij het vuur nog niet verloren. Letterlijk dan. Met explosieve sprongen en adembenemende vuursolo's liet hij zien dat hij nog altijd op scherp staat.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat er, op een avond als deze, enorm veel persbelangstelling was, zowel voor Kevin als voor zijn showteam. Nummer na nummer verwenden ze de toeschouwers met klassiekers zoals 'French Can Can' en 'El Tango De Roxanne'. Van verveling was onder de aanwezigen geen sprake, en dat was duidelijk voelbaar aan hun enthousiasme.
De show eindigde met een spetterend vuurwerk en een ererondje van de deelnemende schaatsers, begeleid door luid applaus van het publiek. Kortom, het was een avond vol spektakel, sfeer en magie die de aanwezigen alsook de deelnemers nog lang zullen meedragen.
Wil jij ook een glimp opvangen an deze "Happily Ever After"? Kom dan zeker op 5 januari naar het Niniaplein te Ninove!
Over de auteur
Julie Vlaminck, scriptor 17-18 samen met Youness Iken