Onafhankelijk tijdschrift voor en door studenten Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent
Onafhankelijk tijdschrift voor en door studenten Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent

Flirtines Flirttips Voor Dummies

Flirtines Flirttips Voor Dummies
Door Dilemma op 27 september 2017
Deze flirttips worden gepubliceerd onder het pseudoniem (en mijn bijnaam) Flirtine. Verder wens ik anoniem te blijven. Ik zal mijn bijnaam wel ergens aan te danken hebben zeker? Er wordt mij verteld dat ik nogal vaak flirt, al heb ik meestal geen flauw idee waarom mensen die impressie hebben. Toen Dilemma me echter vroeg om toekomstige eerstejaarsstudenten te helpen wegwijs te maken in de mysterieuze omgeving van de Blandijnberg, voelde ik me meteen genoodzaakt mijn deskundige expertise te delen. Hieronder krijgen jullie dus een helemaal(-niet)-foolproof stappenplan van hoe men te werk zou kunnen gaan om een love interest te strikken in de wereld van de Letteren & Wijsbegeerte.
Stap 1
Ga naar de Amber (#spon) op een cocktailavond van Filologica (#ad) en zorg dat je heel laat moet blijven. Een shift rond 3:00 ’s nachts kan zo zijn voordelen opleveren.
Stap 2
Zie je een vriend(in) praten met een tweetal personen van het gewenste geslacht? Ga daar dan bij staan en haal het sociale beest in je naar boven om deel te nemen aan dat gesprek. Voor wie daar net zoals ik moeite mee heeft: blijkbaar kan de nodige dosis awkward-zijn nog zijn vruchten afwerpen. Het stoort dus helemaal niet als je gewoon zegt: “Hoi, ik moet hier nog lang blijven, entertain me”. Wellicht een lichtjes vreemde aanpak, maar het werkt.
Stap 3
Hopelijk gaat je vriend(in) nu weg en krijg jij alle aandacht bij je gratis overgenomen prooi(en). Indien hij/zij dit niet spontaan doet, kan je altijd overgaan tot subtiel geweld. Ik kan hier niet weergeven welke optie ik gekozen heb, maar tijdens mijn avonturen is de desbetreffende persoon daarna enkele weken uit Gent weggebleven. Just saying.
Stap 4
Praat. De hele nacht. Alcohol voor zelfvertrouwen kan helpen, maar overdrijf niet. Je wil namelijk niet dat hij/zij je herinnert als de persoon die al dansend van Jelles toog viel. (Pro-tip: op de toog staan wordt niet geapprecieerd in de Amber). Helaas kan ik niet echt meer tips geven over dit nogal belangrijke onderdeel van het strikken van de gewenste persoon. Zoals ik al zei, ik heb geen idee wat ik doe.
Stap 5
Nu de eerste connectie gemaakt is, zorg je gewoon dat je heel vaak in de Amber (#ad #spon) bent. Herhaal stap 4.
Stap 6
Ga naar de Beiaardcantus of een andere zatte bedoening en zeg dat je handen koud zijn. Bij sommige mensen zal je dit herhaaldelijk moeten zeggen voor ze effectief doorhebben dat ze de handen moeten verwarmen. Dit werkt wel als een goede aanleiding naar een kus. Dat was het doel toch, hé? Of waar dacht je dat we naartoe aan het werken waren? Als je door wil gaan naar stap 7, beperk je het kussen best tot één persoon. Ook aan de Blandijn is slut shaming geen onbekend concept.
Stap 7
Hupsakee, na ongeveer 3 dates zet je er wat druk achter en stel je de fantastisch geformuleerde vraag: “Zou je nu zeggen dat wij samen zijn?” Het kan zijn dat je prooi eerst wegkijkt of met zijn of haar ogen rolt, maar dit zijn positieve tekenen, dus laat je vooral niet afschrikken. Proficiat, het is je gelukt!
Dit, lieve eerstejaars- of wanhopige oudere student, is mijn success story. Zoals je hier waarschijnlijk wel uit kunt opmaken, kan ik nu zelf érgens bij het idee komen waarom mensen zeggen dat ik flirt. (Oké, misschien heb ik om cantuszalen te verzekeren ooit tegen bepaalde mensen gezegd dat ik hen ging knuffelen en dat we elkaar nog veel gingen zien, maar is dat dan zo erg?) Mijn voornaamste tip blijft: lichtjes ongemakkelijk en awkward wordt blijkbaar als schattig aanvaard, dus je kan maar proberen!
Kusjes,
Flirtine
Over de auteur
Studentenblad van de Blandijn